https://www.upckuleuven.be/nl/vacatures

Het UPC KU Leuven is een universitair psychiatrisch ziekenhuis dat hooggespecialiseerde psychiatrische zorg biedt aan mensen van alle leeftijden, van baby’s tot ouderen. Het ziekenhuis heeft zorgafdelingen op campussen in Kortenberg, Leuven (Gasthuisberg) en Diest. Daarnaast bieden acht mobiele teams van het ziekenhuis zorg aan huis, binnen de oostelijke helft van de provincie Vlaams-Brabant. In het totaal werken in het UPC KU Leuven meer dan 1.200 medewerkers.

Binnen de geestelijke gezondheidszorg geldt het UPC KU Leuven als een referentie. Niet alleen in de psychiatrische zorg, ook als opleidingscentrum voor psychiaters, therapeuten en psychiatrisch verpleegkundigen. Daarnaast is het UPC KU Leuven een wetenschappelijk onderzoekscentrum met internationale faam. Op beleidsvlak ijvert het UPC KU Leuven samen met andere zorgpartners voor een betere geestelijke gezondheid, via meer toegankelijke, nabije en
kwaliteitsvolle zorg.

Sinds 2022 is het UPC KU Leuven een proeftuinziekenhuis van het Flanders Quality ModelHet kwaliteitsmodel werd ontwikkeld door het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid (LIGB), om zorgorganisaties te ondersteunen in hun streven naar duurzame zorgkwaliteit. In 2013 en 2017 behaalde het UPC KU Leuven een accreditatie voor zijn zorgkwaliteit en patiëntveiligheid bij Joint Commission International.